Resztelt máj crock-potban főzve

Tegnap este vettem birtokba a "lassú-főző" edényemet, azaz a crock-potomat. Este már azon törtem a fejem, vajon ma mi finomat is fogok benne elkészíteni. A lehetősége száma szinte végtelen, és mivel a májat már rég nem vettem fel az étlapra, adta magát az ötlet, hogy resztelt májat készítsek. Jöhetnek a kérdések, hogy miért épp lassú-főzőben akartam ezt elkészíteni, hát az indok nagyon egyszerű, mert ki akartam próbálni, mert egészségesebb a lassú főzés a hirtelen sütésnél, és mert reggel csak betettem a hozzávalókat a gépbe, és délben már az asztalra tehettem egyenesen, közben pedig megannyi más kedves programra jutott idő a családdal!

 

Hát mindössze ezért smiley

Egészben sült csirke zöldségágyon

Vasárnap van, tudom, rántott hús napja...de legyen most valami más! Sokszor hangoztatom, hogy lusta vagyok, ezért az egyszerűségre törekszem. Szeretem a konyhám, szeretek főzni is, de van bőven még elfoglaltság, amire szeretnék időt szakítani, ezért a konyhában törekszem az egyszerű, gyors, időt megtakarító ételek készítésére. Az ízek orgiájáról azonban nem szeretek lemondani! Ez a recept is kiváló ötvözete az egyszerű, de mégis isteni étkeknek.

Vörösboros marhapörkölt

Ha valaki meghalja, hogy paleo ételeket eszünk, azonnal kétségbeesve azt kérdezi, hogy akkor mi a fenét is ehetünk, mert ugyebár köztudott, hogy egy csomó étel tiltva van. Na ilyenkor jön jól a számtan tudásom, mert gyorsan el kell számoljak na nem tízig, hanem annál sokkal tovább:) A paleo étrend nem csupa sosem hallott hozzávalóból áll, sőt sokszor hihetetlenül kézenfekvő finom magyaros ételek is beleillenek ebbe az étrendbe. Ilyen ez a finom vörösboros marhapörkölt is! A vörösbor miatt ez némiképp kompromisszumos, de ha valaki annyira szigorú akar lenni, amilyen én nem vagyok, akkor egyszerűen hagyja ki. Köretként ehetünk hozzá savanyúságot, vagy zöldségeket. Hogy fehérkenyérrel jelen esetben nem ér tunkolni, nos ez kicsit talán érzékeny pont, de erre is vannak kiváló alternatívák paleo változatban is, amiket ki lehet próbálni. Hamarosan ezek is itt fognak szerepelni a receptek között.

Oldalak