Bolognai némi kompromisszummal

Úgy szeretem a szószokat, de mit tegyek tészta nélkül? Odáig még nem jutott a főzőtudományom, hogy saját tésztát gyúrjak, nyújtsak, készítsek, venni sem vettem még, viszont volt itthon maradék üvegtészta, amiről meggyőztem magam, hogy kompromisszumként el tudom fogadni, cserébe egy csudafinom bolognai szósz élményéért.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (pulyka, sertés, marha ízlés szerint)
  • egy nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • paradicsomszósz
  • oregánó
  • bazsalikom
  • natúr ételízesítő
  • üvegtészta
  • reszelt parmezán

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágom, kevés kókuszzsíron üvegesre pirítom. Először egy pörkölt alapot készítek, így só, bors és a pirospaprika kerül a magasfalú serpenyőbe. A tűzről lehúzom, nehogy a paprika megkeseredjen, így kavarom el, és adok hozzá egy kis vizet. Mehet vissza a tűzre, hozzáadom a darált húst is, és addig kavargatom, míg a hús mindenhol kifehéredik. Ekkor adom hozzá a paradicsomszószt, és a további fűszereket. Kóstolom, és ha már biztosan mennyei, akkor így rotyogtatom, az ízek így finoman összeérnek. Közben a forralóban vizet melegítek, az üvegtésztát egy lábasba teszem, és a forró vízzel nyakon öntöm. Egy pár percig hagyom állni, míg megpuhul a tészta. Ekkor leszűröm, és kis kókuszzsírral, vagy paleolajjal elkeverem, hogy a tészta szálai nem ragadjanak össze. A tányérba tészta kerül, rá a finom ragu, és reszelt parmezán koronázza meg ezt a finom ételt.

Tags: No tags

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.