Csintalan pala, avagy paleo palacsinta

Amikor szabadságon van az ember lánya, és ráérős a reggel, akkor jöhet egy kis kényeztetés reggelire (nálunk majdnem tízórai lett belőle:)) Kipróbáltam végre milyen is a paleocsinta, amit lelkiismeretfurdalás nélkül ehetünk.

Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 4 ek víz
  • 2 ek mandulaliszt
  • 2 ek kókuszliszt
  • 1 ek kókuszolaj folyékony állapotban
  • 1/2 tk sütőpor édesítésnek
  • 1-2 ek méz
Elkészítés:

A tojásokat először felverem, majd egymás után hozzájuk keverem a hozzávalókat. Az édesítéshez méz kompromisszumos megoldás, de mivel a tésztát folyósabbá teszi, ezért efelett jelen esetben szemet hunytam. Aki nem engedi meg magának a mézet, annak a tésztát kicsit lazítani kell pl. egy kis kókusztejjel. A tészta maga kicsit sűrűbb lesz mint a szokásos palacsintatészta. A palacsintasütőt kikenjük kókuszzsírral és előmelegítjük. A sütésnél elég lesz takarék lángon sütni. A palacsintasütőbe egy evőkanállal kupacokat halmozok, és lefedve kb. 2 percig sütöm, majd fordítom és a másik oldalát is ugyanennyi ideig sütöm. A kész csintalan palákat egy tányérra fektetem és megszórom bogyós gyümölcsökkel, végül mézzel csorgatom.

Tavaly nyáron Horvátországból hoztunk magunkkal isteni finom málnás mézet, csudajól illik ehhez az ételhez.

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.