Hasábzeller, avagy ki hitte volna, hogy így is lehet...

A vasárnapi ebédünk húsleves és paleo rántott husi, na de mi legyen a köret? Sokszor feltett kérdés paleos és a paleosokat körülvevők körében: de mit együnk/esztek a húshoz? Nem lehet krumpli?? De akkor mégis mivel együk a rántott húst? Számtalan helyen olvastam már, hogy a krumplit zellerrel helyettesítik, de bevallom amíg ki nem próbáltam, meglehetősen szkeptikusan olvastam a dícsérő szavakat. Ha már ennyien dícsérik, és mindenhol a paleo hasábburgonyaként emlegetik, hát ideje volt egy próbát tennem. És örömmel jelenthetem, hogy nagyon megérte. Az igazat megvallva azért nem krumpli, de az íz amivel rendelkezik nagyon meggyőző végeredményt produkált. Engem biztosan átállított a zeller oldalára:)

Hozzávalók: 

1 szép nagy zellergumó

disznózsír a sütéshez

só, füstölt pirospaprika

Elkészítés: 

Na ez a recept nem kerül be a top bonyolult receptek közé:) A zellergumót meghámozzuk és hasábokra daraboljuk, épp ahogy a krumplival tennénk. Bő zsírban aranybarnára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba kiszedjük, a zsírt lecsepegtetjük. Sóval és füstölt pirospaprikával ízesítettem, és mondhatom isteni íze lett!

 

Jucus képe

Kis konyhámban tüsténkedek, jóízűen eszegetek! :)

Facebook Hozzászólás