Málnatorta

Az irodában megszokott, hogy névnapi köszöntés alkalmával az ünnepelt beszerez némi finomságot. Nemrég rajtam volt a sor, hogy a "hagyomány" szerint az édességről gondoskodjak. Tekintettel kezdő életmódváltásomra mindenki valami paleo finomságot várt tőlem. Így hát nekifogtam életem első paleo tortájának...a végeredmény a nem is rossz kategória! Kollégák éppen nem finnyások, így attól tartani nem kellett, hogy ha csúnyán elhibáznám ne fogynak el. Végül mindenki elégedett volt, és az utolsó morzsáig minden elfogyott:-)

Hozzávalók: 
  • 6 tojás
  • 3 ek eritrit
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 3 doboz (6 dl) Cocomas kókuszkrém
  • 5 dkg porrá őrölt eritrit
  • 6 lap Zselatin
  • 30 dkg málna (friss vagy akár mirelit)
Elkészítés: 

A sütőt bekapcsolom, 180 fokra állítom. Amíg a tésztával foglalkozom, addig épp bemelegszik. A torta alapjához egy kapcsos formát veszek elő, az aljába sütőpapírt teszek, az oldalát kókuszzsírral kenem be vékonyan. 

Ezután a tojásokat egy tálba ütöm, az eritritet hozzáadva géppel jó habosra verem. Belekeverem a kókuszreszeléket, a két kanál kakaót és a szódabikarbónát is. A tésztát átöntöm a formába, és mehet a sütőbe kb 20 percre. Ha kész rácsra teszem és miután kihűlt óvatosan kettévágom.

A krémhez az eritritet darálón porrá őrlöm, és a kókusztejszínnel amennyire lehet habbá verem. A zselatin lapokat előkészítés után hozzáadom a habhoz.

Jöhet az összeállítás:-) a tészta alsó felét visszateszem a kapcsos formába, kapocs is visszakerül. Jöhet egy fél adag krém, megszórom a málna egyik felével. Ezt még egyszer megismételem: tészta-krém-málna. Mehet azonnal a hűtőbe dermedni.

Ezután már csak arra kell figyelni, hogy a meglepi eljusson a célközönséghez, anélkül, hogy a család részben vagy egészben bekebelezné:-)

 

 

Jucus képe

Kis konyhámban tüsténkedek, jóízűen eszegetek! :)

Facebook Hozzászólás