Mézes-ananászos csirke

A csirkehúst szeretem a legjobban, elég sűrűn is készítem el főételként, ráadásul az én Drágám jóformán csak ezt hajlandó megenni. Csirkéből is csak a mellét! Ezért aztán újabb és újabb csirkés ételeket, ízeket próbálok ki, hogy ezt az egyszerű és száraz húst mégis mennyei étellé varázsoljam. Ez történt ma délután is, amikor is vacsorát készítettem. A végeredmény igazán íncsiklandózó lett:)

Hozzávalók: 
  • 3 evőkanál szójaszósz (tudom ez nem paleo, de én most megengedtem magunknak, akár el is hagyható)
  • 2 evőkanál méz (szintén kompromisszum egyeseknek)
  • 1 evőkanál paleolaj
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 2 gerezd fokhagyma préselve, vagy reszelve
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • 2 evőkanálnyi koriander
  • csirkemell
  • 1 megtermett ananász fele kockázva

Elkészítés: 

A páchoz az összes hozzávalót egy tálban összekevertem.

A csirkemellet felkockázom, az imént elkészített pácban összeforgatom, hogy mindenhol jól érje és átjárhassa, majd a hűtőbe teszem fél órára pihenni.

Ha eleget pihent, akkor előveszem a hűtőből és egy felforrósított wokba öntöm az egészet. Amint kifehéredett a hús, hozzáadom a kockára vágott ananász darabokat, és így párolom 10-15 percig. A végén újra maxra tekerem a hőmérsékletet és hagyom hogy a hús és a gyümölcs együtt karamellizálódjon.

Köretként az Isteni édes burgonya gnocchi került a tányérra.

Az ananász kalapját elültettem, állítólag nevelhetek így egy új növényt:) kíváncsi leszek pár hét múlva mi lesz ebből:)

Youtube videó: 

 

Jucus képe

Kis konyhámban tüsténkedek, jóízűen eszegetek! :)

Facebook Hozzászólás