Paleo kakaós csiga

Az idejére se nagyon emlékszem mikor sütöttem legutóbb, pedig annyi ötletet láttam már a neten, amiket mind csokorba gyűjtöttem, hogy szabadidőmben kipróbálhassam őket. Ebből is látszik, hogy nehéz szabaddá tenni magunkat a hétköznapok sodrásában. Közeleg a tél, a hűvös esték. Ilyenkor méginkább vágyom a melegségre, illatos sütikre, forró kakaóra és egy jó könyvvel mélyre süppedek a karosszékben. Mielőtt azonban beköszönt a tél, ki kell kísérleteznem pár mennyei süteményt, amit paleo módra is el lehet készíteni. Álljon itt első kísérlet gyanánt egy kakaós csiga recept.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 10 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg lenmagliszt
  • 2 dkg útifűmaghéj
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 3 dkg eritrit
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 2 dl víz
  • fél zacskó sütőpor

Töltelékhez:

  • 10 dkg kókuszzsír
  • 3 csapott kanál karobpor, vagy kakaópor
  • 3 evőkanál méz vagy eritrit

Elkészítés:

A vizet az útifűmaghéjjal és a sütőporral és csipet eritrittel elkeverem, majd félreteszem, hogy jól megszívhassa magát. Ez lesz a “kovászunk”. A liszteket egy nagy tálban összekeverem az eritrittel, csipet sóval és a tojásokkal, majd a félretett “kovászt” is hozzáteszem. Az egészet jól összekeverem, átgyúrom. Csinos kis masszív gombócot kell kapnunk a végére.

Közben a töltelékhez való kókuszzsírt épphogy folyóssá olvasztom, és hozzáadom a karobport és a mézet. Szépen elkeverem, és hűtőbe teszem, hogy kenhető massza legyen belőle.

Ezután a tésztámat két sütőpapír között kinyújtom, lehetőség szerint téglalap alakúra, de hát ember tervez, Isten végez…nekem csak nem akart sikerülni:)

A tölteléket rákenjük a tésztára és a sütőpapír segítségével megpróbáljuk szorosan feltekerni. Centis karikákat vágunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a csigáinkat egymás mellé.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és a csigákat 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és forró kakaóval vagy teával kísérve fogyasztjuk.

Tags: No tags

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.