Paleo "rizses" hús

Szeretem a magyaros ételeket, és ez a "rizses" hús még kinézetre is igazán hagyományosnak tűnik, pedig csak egy kis csalás van benne az átlagember által megszokotthoz képest. Ez az étel is az általam favorizált egyszerű és nagyszerű ételek közé tartozik. 

Paleo "rizses" hús

Hozzávalók: 

1 kis fej karfiol

1 közepes fej vöröshagyma

0,5 kg csirkemell

bors

1 gerezd fokhagyma

füstölt pirospaprika por

Paleo "rizses" hús alapanyagok

Elkészítés: 

A csirkemellet kis kockákra vágom, a hagymát aprítógépre bízom, így én sem könnyezem, és hamar is végzek vele. A karfiol külső leveleit eltávolítom, rózsáira szedem, a rózsáit a nagy aprítóban egészen rizs-szerűre darálom. Miután ezeket előkészítettem, egy edénybe a vöröshagymát kevés zsíron üvegesre párolom csipetnyi sóval, majd a tűzről lehúzva hozzáadom a füstölt pirospaprikát és folyamatos kavarással mehet vissza a tűzre, de ekkor már alacsony lángra, nehogy odapörköljön. Ha szükséges némi vízet adok hozzá. Ezzel kész is a pörkölt alapom, jöhet bele a kockára vágott csirkemell. Ha a hús már kifehéredett, akkor kevés vizet öntve alá közepes lángon tartom, ekkor a fokhagymát is belepréselem. Kb. negyed óra múlva - mivel a csirkének sok idő nem kell - hozzáadom a rizzsé aprított karfiolt is, és így együtt készre főzöm az egészet. Hozzá csemege uborkát fogyaszthatunk.

 

Jucus képe

Kis konyhámban tüsténkedek, jóízűen eszegetek! :)

Facebook Hozzászólás