Paleo sushi avokádó krémmel

Nagyon szeretem a sushit....nagyon...még annál is jobban!!! A paleoban viszont nincs helye a rizsnek. Ezt a dilemmát ma este feloldottam, az eredmény mosolyt csalt az arcomra, és nagyon finomra sikerült!

Paleo sushi

Hozzávalók: 

1/2 kg darált hús

1 közepes fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tojás

bors

kakukkfű

füstölt pirospaprika

 1 közepes érett avokádó

1 kápia paprika

bacon szeletek

citromlé

Elkészítés: 

Az előkészítést a zöldségek tisztításával kezdem. A hagymát és a fokhagymát késes géppel kis kockákra aprítom, az avokádónak eltávolítom a magját, és hosszanti csíkokra vágom. A kápia paprikát kicsumázom, és szintén csíkokra vágom. A darált húst a hagymával, tojással, sóval, borssal, füstölt pirospaprikával és a kakukkfűvel alaposan összekeverem, mintha fasírozottat készítenék elő. Egy sushi tekerő bambuszra, vagy ha ilyen épp nincs kéznél, ahogy nálam se volt, akkor egy bambuszból készült tányéralátétre a baconszeleteket egymás mellé fektetem, majd erre halmozom az előbb kikevert darált húst.

Paleo sushi

Nem kell, hogy végigérje a baconszeleteket, sőt, nem árt ráhagyni egy kicsit a végén, hogy legyen ami szépen összefogja majd a tekercset. A tekercs egyik végébe hosszan lefektetem az avokádó és a paprika csíkokat.

Paleo sushi

A bambusz tányéralátét segítségével pedig szépen feltekerem, akárcsak a sushit szokás:) Nagyon nagy találmány a japánok részéről ez a bambusz tekerő alkalmatosság!!

Paleo sushi

Végeredményként valami hasonlót kell kapnotok, amit tepsibe téve előmelegített sütőben 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütünk.

Paleo sushi

Amíg sül a maradék avokádót sóval, borssal és egy kis citromlével krémmé pépesítjük. 

Avokádó krém

A tekercset a sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, majd ujjnyi szeleteket vágunk belőle.

Paleo sushi

 

Jucus képe

Kis konyhámban tüsténkedek, jóízűen eszegetek! :)

Facebook Hozzászólás