Tejszínes paleo garnéla

Sokan nem szeretik a tengeri herkentyűket, én magam sem tartozom az exotikus kaják imádóinak táborába. A halat nagyon szeretem, de ezen kívül szinte csak a garnélarák kerülhet nálunk az asztalra. A minap vásároltam is egy keveset, és hozzá is láttam ennek a finom fogásnak.

Hozzávalók: 

1/2 kg friss vagy fagyasztott garnéla

kókuszzsír sütéshez

2 gerezd fokhagyma

2 dl cocomas

só, bors, citromlé

no carb noodle

Elkészítés: 

A friss garnélát megpucoljuk, ha mirelitet használunk, akkor felolvasztjuk. A garnélát kb. 10 percre citromlébe áztatjuk, sóval borssal. Eközben a fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, és apróra vágjuk. Egy serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk és a fokhagymát átpirítjuk rajta. Mielőtt azonban odakapna hozzáadjuk a garnélákat, és együtt szép pirosra pirítjuk.

A no carb tésztát közben bő vízben átmossuk, és felhasználásig félretesszük.

Ha a rákocskák már szép pirosak, akkor jöhet a kókusztejszín a serpenyőbe. Pár percig kevergetve együtt sülnek, majd jöhet bele a tészta is. Jól összeforgatjuk és máris tálalhatjuk.

 

Jucus képe

Kis konyhámban tüsténkedek, jóízűen eszegetek! :)

Facebook Hozzászólás