Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús (pulyka, sertés, marha ízlés szerint)
- egy nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- paradicsomszósz
- oregánó
- bazsalikom
- natúr ételízesítő
- üvegtészta
- reszelt parmezán
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágom, kevés kókuszzsíron üvegesre pirítom. Először egy pörkölt alapot készítek, így só, bors és a pirospaprika kerül a magasfalú serpenyőbe. A tűzről lehúzom, nehogy a paprika megkeseredjen, így kavarom el, és adok hozzá egy kis vizet. Mehet vissza a tűzre, hozzáadom a darált húst is, és addig kavargatom, míg a hús mindenhol kifehéredik. Ekkor adom hozzá a paradicsomszószt, és a további fűszereket. Kóstolom, és ha már biztosan mennyei, akkor így rotyogtatom, az ízek így finoman összeérnek. Közben a forralóban vizet melegítek, az üvegtésztát egy lábasba teszem, és a forró vízzel nyakon öntöm. Egy pár percig hagyom állni, míg megpuhul a tészta. Ekkor leszűröm, és kis kókuszzsírral, vagy paleolajjal elkeverem, hogy a tészta szálai nem ragadjanak össze. A tányérba tészta kerül, rá a finom ragu, és reszelt parmezán koronázza meg ezt a finom ételt.
Hozzászólások