Bujtatott tojás

A tojás sokszor reggelim vagy vacsorám. Számtalan módon elkészíthető étel és alapanyag. Lássunk most egy szégyenlős változatott: a bújtatott tojást:)

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • némi kókuszzsír
  • 3 szelet sonka
  • reszelt parmezán

Elkészítés:

Serpenyőben kevés zsírt olvasztok fel. A három szelet sonkát szépen elhelyezem a serpenyőben, és amikor már félig átsült ráütök két tojást.

Gyakorlatilag tükörtojás sül a sonkán, sózom-borsozom, majd mikor már épp kivenném a serpenyőből, gyorsan ráfordítom a sonkákat a tojások tetejére. Egy percet még sütöm így befedve is, majd tányérra csúsztatom. Reszelt parmezánnal megszórva tálalom.

Tags: No tags

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.