Csirkepörkölt paleosan

Miután belekezdtem a paleo életmódba, kezdtem keresni azokat az ételeket, amiket régen is ettem, és szerettem. Egyre azon törtem a fejem, mit lehet nyugodt szívvel enni, amit amúgy is szeretek, vagy amit nagyon szeretek, azt hogyan lehet “paleosítani”. A csirkepörkölt is az az étel, amit gond nélkül beilleszthetünk paleos hétköznapjainkba – akarom mondani, nem is kell illesztgetni, hisz eddig is ettem, eztán sem kell lemondanom róla.

Hozzávalók:

  • csirkemell filé
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • paprika
  • himalayai só
  • bors
  • pirospaprika
  • majoranna
  • zsír, tetszés szerint

Elkészítés:

Először előkészítek mindent, a húst felkockázom, a hagymát apró kockára vágom, paprikát kicsumázom, felkarikázom, paradicsomot szintén kockázom. Kevés zsíron üvegesre párolom a vöröshagymát, majd a tűzről félretolva adom hozzá a pirospaprikát, kicsi vizet adok hozzá, nehogy megkeseredjen a pirospaprika. Hozzáadom a karikázott paprikát és a kockára vágott paradicsomot. Ezekből sűrű pörköltszaftot főzök, majd rádobom a húst. Sűrűn kavarom, míg mindenhol kifehéredik a hús, sózom, borsozom. Bár agyon nem kell fűszerezni a pörköltet, én azért adok hozzá némi majorannát és zúzott fokhagymát is. Ha szükséges, akkor vizet adok hozzá és közepes lángon puhára párolom a húst. Köretként lehet készíteni hozzá maglisztekből galuskát, vagy lustáknak üvegtésztát:) én legutóbb ezt választottam.

Tags: No tags

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.