Paleo muszaka

Nyár, cukkini, padlizsán…mindig szerettem a tepsis ételeket. Ahogy az ízek összeérnek a sütés alatt, ahogy a teteje piros-ropogósra sül, ahogy a belseje szinte krémessé válik…Imádom!

Hozzávalók:

  • 3 közepes padlizsán
  • 5-6 kisebb cukkini
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl paradicsompüré
  • 50 dkg darált hús
  • 2 tojás
  • 2 dl kókusztej
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • szerecsendió
  • Himaláyai só
  • őrölt bors
  • kókuszzsír

Elkészítés:

A padlizsánt a végétől megszabadítom és kb. fél centi vastag karikákra vágom. Lesózva félreteszem fél órára, amíg a többi hozzávalót előkészítem. A cukkiniket szintén karikázom, félreteszem. A hagymát apróra kockázom, ehhez általában az aprítógép segítségét veszem igénybe, így nem siratom meg az ételt, és haladósabb is:) A hagymát kevés kókuszzsíron üvegesre párolom, hozzáadom a darált húst, sózom, borsozom, majd jöhet a paradicsompüré is. A ragut összerotyogtatom közepes lángon. Ezután a tojásokat egy kisebb tálban villával kikeverem, hozzáöntöm a kókusztejet, reszelt parmezánt és a pépesített fokhagymát, csipetnyi szerecsendióval bolondítom. Miután mindent előkészítettem, leöntöm a padlizsánról a kieresztett levét és indulhat a rétegezés. Egy tepsit kókuszzsírral kikenek vékonyan, erre jöhet az első sor cukkini, rá egy sor padlizsán. Következik a paradicsomos ragu, majd még egy sor cukkini és végül a maradék padlizsán zárja a sort. Az egészet leöntöm a kókusztejes szósszal, és mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-30 percre. A végeredmény aranybarnára sült csodás egytálétel!

Tags: No tags
3

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.