Almás sült cékla

A köret kérdés mindig felmerül, ha főzök. Igaz viszont, hogy amióta paleo ételeket eszünk ez a kérdés nem az, hogy jaj mit készítsek, hanem, hogy jaj még ezt sem próbáltam ki… Még bőven az elején vagyok a teszteléseknek, és a köretek sokfélesége lenyűgöz. Sosem hittem volna, hogy céklát fogok egyszer köretként enni a roston csirke mellé. Ez a nap is eljött, ideje volt a céklával is próbát tenni.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg cékla
  • 2 db alma
  • bors

Elkészítés:

Céklából kisebb darabokat választottam a boltban, így a pucolással volt dolgom bőven, de megérte. A céklát és az almát is megfosztottam a héjától. A céklát kockákra vágtam, az almát cikkekre. Egy kisebb tepsit kikentem kókuszzsírral és a cékla és alma darabokat beleszórtam. Az egészet sóztam, borsoztam, jól összeforgattam, és a tepsit alufóliával lefedtem. A 200 fokra előmelegített sütőbe toltam a tepsit, és a cékla puhulásáig, kb. 45 percig sütöttem. Ez az idő elég volt arra, hogy a cékla megpuhuljon, az alma pedig szinte el is tűnt a tepsiből, maga után hagyta viszont a kellemes édes ízét. 

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.