Paleo csirkés rakottas

A jövő hétre készülve igyekszem mindig hétvégén előkészíteni az irodai ebédeket. A hétvége azonban számos más teendőben is bővelkedik, és nem utolsó sorban szeretek lazítani is. Ez a vasárnap sem szólt másról, pihenés, néhány epizód a kedvenc sorozatomból, estére a kedvenc könyvem a nyugifotelben, macska ölben, kutya lábnál, igazi idill. Ezt kellemes semmittevést azoban meg kellett törni, mert holnap már munkanap, és ha munka akkor ebéd is, ha ebéd, akkor pedig szeretem a magam főztjét. Hogy a pihenésem sokáig ne törjem meg, így az egyszerű, de kiadós ételek készítésére törekszem. Nem történt ez ma sem másként, így született a paleo csirkés rakottas is, amit csak a sütőre kell bízni.

Hozzávalók:

  • 0.5 kg csirkemell filé
  • húsos szalonna
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4-5 szál kisebb vagy közepes répa
  • 2 közepes cukkini
  • paleolaj
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítés:

A csirkemellet egyforma, nem túl nagy kockákra vágom. A zöldségeket gorombára, tehát meglehetősen elnagyoltan aprítom fel. A répát vastag karikákra, a hagymát közepes cikkekre, a cukkinit félbe vágom, majd ujjnyi darabokra. A sütőt előmelegítem 200 fokra. A magasfalú tepsi aljára olajat csurgatok, beleszórom az összes hozzávalót, majd a fűszerekkel is megszórom. Az egészet két fakanál segítségével átmozgatom, hogy az olaj és a fűszerek mindent körbeölelhessenek. Mehet a sütőbe alufóliával lefedve kb. 25 percre. Ezután eltávolítom az alufóliát, újra átforgatom a tepsi tartalmát és további 20-25 percre visszatolom a forró sütőbe pirulni. A végére isteni illatok fognak terjengeni a konyhában.

Tags: No tags

One Response

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.