Nagyon szeretem a sushit….nagyon…még annál is jobban!!! A paleoban viszont nincs helye a rizsnek. Ezt a dilemmát ma este feloldottam, az eredmény mosolyt csalt az arcomra, és nagyon finomra sikerült!
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só
- bors
- kakukkfű
- füstölt pirospaprika
- 1 közepes érett avokádó
- 1 kápia paprika
- bacon szeletek
- citromlé
Elkészítés:
Az előkészítést a zöldségek tisztításával kezdem. A hagymát és a fokhagymát késes géppel kis kockákra aprítom, az avokádónak eltávolítom a magját, és hosszanti csíkokra vágom. A kápia paprikát kicsumázom, és szintén csíkokra vágom. A darált húst a hagymával, tojással, sóval, borssal, füstölt pirospaprikával és a kakukkfűvel alaposan összekeverem, mintha fasírozottat készítenék elő. Egy sushi tekerő bambuszra, vagy ha ilyen épp nincs kéznél, ahogy nálam se volt, akkor egy bambuszból készült tányéralátétre a baconszeleteket egymás mellé fektetem, majd erre halmozom az előbb kikevert darált húst.
Nem kell, hogy végigérje a baconszeleteket, sőt, nem árt ráhagyni egy kicsit a végén, hogy legyen ami szépen összefogja majd a tekercset. A tekercs egyik végébe hosszan lefektetem az avokádó és a paprika csíkokat.
A bambusz tányéralátét segítségével pedig szépen feltekerem, akárcsak a sushit szokás:) Nagyon nagy találmány a japánok részéről ez a bambusz tekerő alkalmatosság!!
Végeredményként valami hasonlót kell kapnotok, amit tepsibe téve előmelegített sütőben 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütünk.
Amíg sül a maradék avokádót sóval, borssal és egy kis citromlével krémmé pépesítjük.
A tekercset a sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, majd ujjnyi szeleteket vágunk belőle.
Hozzászólások