Paleo sushi avokádókrémmel

Nagyon szeretem a sushit….nagyon…még annál is jobban!!! A paleoban viszont nincs helye a rizsnek. Ezt a dilemmát ma este feloldottam, az eredmény mosolyt csalt az arcomra, és nagyon finomra sikerült!

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • kakukkfű
  • füstölt pirospaprika
  • 1 közepes érett avokádó
  • 1 kápia paprika
  • bacon szeletek
  • citromlé

Elkészítés:

Az előkészítést a zöldségek tisztításával kezdem. A hagymát és a fokhagymát késes géppel kis kockákra aprítom, az avokádónak eltávolítom a magját, és hosszanti csíkokra vágom. A kápia paprikát kicsumázom, és szintén csíkokra vágom. A darált húst a hagymával, tojással, sóval, borssal, füstölt pirospaprikával és a kakukkfűvel alaposan összekeverem, mintha fasírozottat készítenék elő. Egy sushi tekerő bambuszra, vagy ha ilyen épp nincs kéznél, ahogy nálam se volt, akkor egy bambuszból készült tányéralátétre a baconszeleteket egymás mellé fektetem, majd erre halmozom az előbb kikevert darált húst.

 

Nem kell, hogy végigérje a baconszeleteket, sőt, nem árt ráhagyni egy kicsit a végén, hogy legyen ami szépen összefogja majd a tekercset. A tekercs egyik végébe hosszan lefektetem az avokádó és a paprika csíkokat.

 

A bambusz tányéralátét segítségével pedig szépen feltekerem, akárcsak a sushit szokás:) Nagyon nagy találmány a japánok részéről ez a bambusz tekerő alkalmatosság!!

Végeredményként valami hasonlót kell kapnotok, amit tepsibe téve előmelegített sütőben 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütünk.

Amíg sül a maradék avokádót sóval, borssal és egy kis citromlével krémmé pépesítjük.

A tekercset a sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, majd ujjnyi szeleteket vágunk belőle.

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.