Tejszínes paleo garnéla

Sokan nem szeretik a tengeri herkentyűket, én magam sem tartozom az exotikus kaják imádóinak táborába. A halat nagyon szeretem, de ezen kívül szinte csak a garnélarák kerülhet nálunk az asztalra. A minap vásároltam is egy keveset, és hozzá is láttam ennek a finom fogásnak.

Ehhez a recepthez igazán alig van valamire szükség és villámgyors ebéd vagy vacsora készíthető. Garnéla, kókusztejszín, só, bors, citromlé, tészta, némi kókuszzsír a sütéshez, ennyi az egész.

ga

A friss garnélát megpucoljuk, ha mirelitet használunk, akkor felolvasztjuk. A garnélát kb. 10 percre citromlébe áztatjuk, sóval borssal. Eközben a fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, és apróra vágjuk. Egy serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk és a fokhagymát átpirítjuk rajta. Mielőtt azonban odakapna hozzáadjuk a garnélákat, és együtt szép pirosra pirítjuk.

A no carb tésztát közben bő vízben átmossuk, és felhasználásig félretesszük.

Ha a rákocskák már szép pirosak, akkor jöhet a kókusztejszín a serpenyőbe. Pár percig kevergetve együtt sülnek, majd jöhet bele a tészta is. Jól összeforgatjuk és máris tálalhatjuk.

Szereted, ha mindig kéznél van egy recept? Nyomtasd ki!

Tejszínes paleo garnéla

Előkészítés10 mins
Főzési idő10 mins
Összesen20 mins
Kategória: Főétel
Ételfajta: garnéla, paleo garnéla
Adag: 2 főre
Szerző: Nagy Judit

Hozzávalók

  • 1/2 kg friss vagy fagyasztott garnéla
  • 1 ek kókuszzsír sütéshez
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl cocomas, kókusztejszín
  • só, bors, citromlé
  • 1 csomag no carb noodle

Elkészítés

Elkészítés:

  • A friss garnélát megpucoljuk, ha mirelitet használunk, akkor felolvasztjuk. A garnélát kb. 10 percre citromlébe áztatjuk, sóval borssal. Eközben a fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, és apróra vágjuk. Egy serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk és a fokhagymát átpirítjuk rajta. Mielőtt azonban odakapna hozzáadjuk a garnélákat, és együtt szép pirosra pirítjuk.
  • A no carb tésztát közben bő vízben átmossuk, és felhasználásig félretesszük.
  • Ha a rákocskák már szép pirosak, akkor jöhet a kókusztejszín a serpenyőbe. Pár percig kevergetve együtt sülnek, majd jöhet bele a tészta is. Jól összeforgatjuk és máris tálalhatjuk.

Megjegyzés

Te is elkészítetted? Tedd ki Insta oldaladra a #jucuspaleokonyhajaponthu hashtaggel és értékeld kommentben! 
 

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.