Sokan nem szeretik a tengeri herkentyűket, én magam sem tartozom az exotikus kaják imádóinak táborába. A halat nagyon szeretem, de ezen kívül szinte csak a garnélarák kerülhet nálunk az asztalra. A minap vásároltam is egy keveset, és hozzá is láttam ennek a finom fogásnak.
Ehhez a recepthez igazán alig van valamire szükség és villámgyors ebéd vagy vacsora készíthető. Garnéla, kókusztejszín, só, bors, citromlé, tészta, némi kókuszzsír a sütéshez, ennyi az egész.
A friss garnélát megpucoljuk, ha mirelitet használunk, akkor felolvasztjuk. A garnélát kb. 10 percre citromlébe áztatjuk, sóval borssal. Eközben a fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, és apróra vágjuk. Egy serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk és a fokhagymát átpirítjuk rajta. Mielőtt azonban odakapna hozzáadjuk a garnélákat, és együtt szép pirosra pirítjuk.
A no carb tésztát közben bő vízben átmossuk, és felhasználásig félretesszük.
Ha a rákocskák már szép pirosak, akkor jöhet a kókusztejszín a serpenyőbe. Pár percig kevergetve együtt sülnek, majd jöhet bele a tészta is. Jól összeforgatjuk és máris tálalhatjuk.
Szereted, ha mindig kéznél van egy recept? Nyomtasd ki!
Tejszínes paleo garnéla
Hozzávalók
- 1/2 kg friss vagy fagyasztott garnéla
- 1 ek kókuszzsír sütéshez
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl cocomas, kókusztejszín
- só, bors, citromlé
- 1 csomag no carb noodle
Elkészítés
Elkészítés:
- A friss garnélát megpucoljuk, ha mirelitet használunk, akkor felolvasztjuk. A garnélát kb. 10 percre citromlébe áztatjuk, sóval borssal. Eközben a fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, és apróra vágjuk. Egy serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk és a fokhagymát átpirítjuk rajta. Mielőtt azonban odakapna hozzáadjuk a garnélákat, és együtt szép pirosra pirítjuk.
- A no carb tésztát közben bő vízben átmossuk, és felhasználásig félretesszük.
- Ha a rákocskák már szép pirosak, akkor jöhet a kókusztejszín a serpenyőbe. Pár percig kevergetve együtt sülnek, majd jöhet bele a tészta is. Jól összeforgatjuk és máris tálalhatjuk.
Hozzászólások