Paprikakrém

A kenyérfélék elhagyása nem is volt akkora áldozat, mint hittem. Azért mégis néha elkap a vágy, hogy valami szendvicsfélét egyek. Ilyenkor jön a következő dilemma: mit kenjek a kenyérre?

paprikakrém

Hozzávalók:

  • 5-6 db kápia paprika
  • kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehér bor
  • kókuszzsír
  • bors
  • 1 tk balzsamecet
  • olívaolaj

Elkészítés:

A paprikákat 200 fokos sütőbe tolom, itt sülnek kb. 20-25 percet, míg kicsit megfeketednek. Közben egyszer megfordítom őket. Ha megsültek a sütőből kivéve alufóliával lefedem 10 percre. Ez a művelet segít, hogy könnyedén megváljanak a héjuktól. A pihenés után lehúzom a héjukat, kicsumázom és nagyobb darabokra vágom a paprikákat. A hagymát apró kockákra vágom, kevés kókuszzsíron üvegesre párolom, majd nyakonöntöm a fehér borral. Ezzel is párolódik pár percet, majd a paprika is hozzájuk szegődik. Együtt párolódnak, sózom, borsozom az egészet. Ezután turmixgépbe kerül az egész, hozzáadom a balzsamesetet és az apróra vágott fokhagymát és összeturmixolom. Kis üvegbe vagy kínáló tálba töltöm. Paleo kenyerekhez, fasírthoz, vagdaltakhoz kiváló kísérő.

Tags: No tags

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.