Édes paleocsinta

Megkaptam péntek délután a feladatot otthon: palacsinta legyen a vacsi! Mondtam, hogy jó persze, az lesz….de azért elgondolkodtam, hogy bár kacérkodom régóta a sok fellelhető “igazi” paleo palacsinta recepttel a neten, de vajon melyik a nekünk való, tényleg finom, csudajó? Nos, a péntek délután egy része is az internet tanulmányozásával telt, majd nekiláttam, hogy a két legcsábítóbb receptből egyet kovácsoljak, és bizton állíthatom, nem lőttem mellé, tényleg finom lett és nyoma sincs mellékíznek!

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 6 púpos ek. gesztenyeliszt
  • 6 púpos ek. tápiókakeményítő
  • 2 ek. eritrit
  • csipet só
  • szénsavas ásványvíz
  • paleolaj vagy kókuszzsír

Elkészítés:

Én általában a hagyományos palacsintát is a száraz összetevőkkel kezdtem, így most is ezeket mértem ki egy alkalmas keverőtálba. A gesztenyeliszt, tápiókakeményítő, csipet só és eritrit keverékéhez ütöttem a négy tojást, és szép csomómentesre kevertem a palacsintatésztát. A megfelelő állag eléréséhez szénsavas vízet is adtam hozzá, és ahogy szintén a normál palacsintánál szokás, némi paleolajat is kevertem a tésztába. A serpenyőt felmelegítettem, benne némi olajjal, és a szokásos módon kisütöttem a palacsintákat. Ebből az adagból – a prototípust is beleszámolva – 8 darab tölteni való finomság lett. A prototípus töltetlenül került a gyomrunkba ízteszt céljából:)

Tölthetjük finom házi cukormentes lekvárral, vagy paleo nutellával, édesített kakaóporral.

Tags: No tags

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.