Az esti kikapcsolódáshoz hol édeset, hol sósat kívánok. Mivel tegnap az édeset sütöttem, mára valami sós ropogtatni valót kívántam. Egy izgi filmhez jár valami rágcsa, de hogy a paleo elveinek is megfeleljek, és nem utolsó sorban tudjam, hogy mit is eszek, az alábbi gyors, ám annál finomabb rágcsát vettem magamhoz ma estére.
Hozzávalók:
- vegyes magok (tökmag, napraforgómag, kesudió, mandula, ki mit szeret)
- olívaolaj
- só
- füstölt pirospaprikapor
- fokhagymapor
Elkészítés:
Az elkészítés rém egyszerű. A sütőt bekapcsolom 150 fokra. A magokat megöntözöm olívaolajjal, hogy minden oldalon körbeölelje, majd jöhetnek a fűszerek ízlés szerint. Jól összekeverem, hogy minden szem mag jó fűszeres legyen. Sütőpapírral bélelt sütőlapon tolom az előmelegített sütőbe 20-25 percre. Vigyázni kell, nehogy megégjen!
Hozzászólások