Pikáns sült csirke hagymaágyon

Ez a recept elég egyszerű ahhoz, hogy kis erőfeszítéssel valami igazán finomat varázsoljunk az asztalra mindenki megelégedésére! Sok-sok fűszer ölelésében igazán pikáns ízkavalkádot élvezhet, aki elkészíti.

Hozzávalók:

  • Csirke alsó- és felső combok
  • Csirkemell filé
  • Bacon szeletek
  • Vöröshagyma
  • Kókuszzsír
  • Bors
  • Pirospaprika
  • Kakukkfű
  • Koriander
  • Chili
  • Római kömény
  • Kardamom
  • Szegfűszeg
  • Petrezselyem
  • Oregánó
  • Fahéj
  • Fokhagymapor

Elkészítés:

Első lépésként bekapcsolom a sütőt, mert a recept olyan gyors, hogy mire bemelegszik, már tolhatom is a tepsit a sütőbe.

A fűszerekből egy igazán pikáns keveréket készítek, és ezzel jól bedörzsölöm a húsdarabokat. Mivel a melle része elég száraz, ezért őket baconbe csomagolom. A hagymát felkarikázom, és a kókuszzsírral kikent tepsi aljába szórom. Ezen a hagymaágyon fognak pihenni a husik. Pici vizet is öntök a hús alá, hogy párolódhasson menet közben. Az előkészítés ezzel befejeződött.

Az előmelegített 180 fokos sütőbe tolom a lefedett tepsit. Kb. 30 percig sütöm alufóliával lefedve. Ezután az alufóliától megszabadítom és így sütöm még további 20 percig, hogy a husik szépen megpiruljanak.

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.