Ez a recept elég egyszerű ahhoz, hogy kis erőfeszítéssel valami igazán finomat varázsoljunk az asztalra mindenki megelégedésére! Sok-sok fűszer ölelésében igazán pikáns ízkavalkádot élvezhet, aki elkészíti.
Hozzávalók:
- Csirke alsó- és felső combok
- Csirkemell filé
- Bacon szeletek
- Vöröshagyma
- Kókuszzsír
- Só
- Bors
- Pirospaprika
- Kakukkfű
- Koriander
- Chili
- Római kömény
- Kardamom
- Szegfűszeg
- Petrezselyem
- Oregánó
- Fahéj
- Fokhagymapor
Elkészítés:
Első lépésként bekapcsolom a sütőt, mert a recept olyan gyors, hogy mire bemelegszik, már tolhatom is a tepsit a sütőbe.
A fűszerekből egy igazán pikáns keveréket készítek, és ezzel jól bedörzsölöm a húsdarabokat. Mivel a melle része elég száraz, ezért őket baconbe csomagolom. A hagymát felkarikázom, és a kókuszzsírral kikent tepsi aljába szórom. Ezen a hagymaágyon fognak pihenni a husik. Pici vizet is öntök a hús alá, hogy párolódhasson menet közben. Az előkészítés ezzel befejeződött.
Az előmelegített 180 fokos sütőbe tolom a lefedett tepsit. Kb. 30 percig sütöm alufóliával lefedve. Ezután az alufóliától megszabadítom és így sütöm még további 20 percig, hogy a husik szépen megpiruljanak.
Hozzászólások