Tegnap este vettem birtokba a “lassú-főző” edényemet, azaz a crock-potomat. Este már azon törtem a fejem, vajon ma mi finomat is fogok benne elkészíteni. A lehetősége száma szinte végtelen, és mivel a májat már rég nem vettem fel az étlapra, adta magát az ötlet, hogy resztelt májat készítsek. Jöhetnek a kérdések, hogy miért épp lassú-főzőben akartam ezt elkészíteni, hát az indok nagyon egyszerű, mert ki akartam próbálni, mert egészségesebb a lassú főzés a hirtelen sütésnél, és mert reggel csak betettem a hozzávalókat a gépbe, és délben már az asztalra tehettem egyenesen, közben pedig megannyi más kedves programra jutott idő a családdal!
Hozzávalók:
- kb. fél kg máj
- 3 kisebb fej vöröshagyma
- némi szezámliszt
- só
- bors
- pirospaprika
- majoránna
Resztelt máj receptje crockpotban:
A májat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük és csíkokra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, vékonyra szeleteljük. A májat megforgatjuk egy kis szezámlisztben, a crock-pot aljába helyezzük egyenletesen, majd megszórjuk a fűszerekkel, végül a hagymával az egészet befedjük. A crock-potot “low” fokozatra állítjuk és 6 órás időtartamra programozzuk. A vége előtt 5-10 perccel majorannával még ízesítjük. A kerámiaedényből tálalhatunk is. Köretként sült zellert ettünk hozzá.
Hozzászólások