Cukkini hajók

Kaptunk egy szép nagy cukkinit vidékről:) Imádom a cukkinit, ezért azonnal nekiestem és valami fantasztikus főételt igyekeztem varázsolni a szép nagy ajándékból! Miután elég nagy, így a szimpla roston sütés vagy panírozás szóba sem jöhet. Ezt a méretes teremtést bizony tölteni kell!

Hozzávalók:
  • egy méretes cukkini
  • fél kg darált hús
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • egy-két paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • rozmaring
  • majoránna
  • kókusztejszín
  • parmezán
Elkészítés:

A cukkinit keresztben, majd hosszában is kettévágtam, keresztben csak azért hogy jobban férjen a sütőtálba:) Kiskanállal a magjától megszabadítottam, majd besózva félretettem, amíg a tölteléket előkészítettem. A vöröshagymát aprítottam, kevés kókuszzsíron üvegesre pároltam. Hozzáadtam a darált húst és átpirítottam. Közben sóztam, borsoztam, meghintettem pirospaprikával. Hozzáadtam a kockára vágott paradicsomot. Együtt rotyogtattam pár percig. A végén még fűszereztem némi majoránnával és rozmaringgal. A félretett cukkinikről a sótól eresztett levet leöntöttem, és kókuszzsírral kikent sütőtálba fektettem kis hajókat. Megtöltöttem a “fedélzetet” az elkészített darált húsos raguval. Kókusztejszínt elkevertem nagyon apróra vágott fokhagymával – én imádom az ízét, ezért 5-6 gerezd is kikötött a tálban:) A fokhagymás krémet a hajók tetejére simítottam, és végül reszelt parmezán koronázta meg a művet.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsült, a teteje is szépen megpirult.

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.