Az első paleos hónapom hipp-hopp eltelt, gyakorlatilag fel sem tűnt, hogy nincs kenyér, se kifli… Ám a rengeteg recept, ami fellelhető a neten és néhány jól bevált szendvicsvacsora azért megkívánta tőlem is, hogy utánanézzek, hogyan lehet paleo módra kenyeret, kenyérfélét sütni.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 5 púpos ek. tápiókakeményítő
- 3,5 púpos ek. szezámliszt
- 2,5 púpos ek. gesztenyeliszt
- 3 ek. víz
- 3/4 csomag sütőpor
- só ízlés szerint
- 1 tk. ecet
Elkészítés:
Az elkészítés meglehetősen egyszerű. A tojásokat villával felverjük, és jöhetnek bele a többiek, a víz, lisztek, só.
Igyekszem csomómentesre keverni a tésztáját, ami nem egy szokványos gyúrható állag lesz, hanem inkább sűrű palacsintatésztára emlékeztet. Ha már egynemű a tészta, akkor jöhet bele a sütőpor és az ecet is. Kicsit még kavargatjuk, hogy habos legyen, aztán állni hagyom, hogy dolgozhasson a sütőpor is. A sütőt közben előmelegítjük 175 fokra, a tésztát sütőpapírral kibélelt kenyérformába töltjük és mehet is a sütőbe.
Majd elfelejtettem a tetejére szórhatunk magokat, tökmag, napraforgómag, ki mit szeret. A sütőben kb. 40-45 percig sütjük, a teteje remélhetőleg kérgesedni is fog. Miután kihűlt szeletelhetjük is az isteni finom kenyérkénket, amivel garantáltan a nem paleos közönség is elégedett lehet.
Hozzászólások