Szeretem a mediterrán ízeket, ezért szívesen böngészem az ilyen típusú oldalakat. Az egyiken ráleltem erre a csodás pizzaszerű lepényre. Pillanatokon belül elfogyott:)
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 ek. kókusztej
- 4 dkg kókuszliszt
- só
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- reszelt parmezán
- maréknyi kockázott vörös- és/vagy lilahagyma
- maréknyi felkarikázott olivabogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 tk olívaolaj
- friss fűszerek (kakukkfű, rozmaring, oregánó, bazsalikom)
Elkészítés:
A klasszikus kezdés, folyékony hozzávalók egyik tálba, szárazak egy másikba. Tehát a tojásokat a zúzott fokhagymával, kókusztejjel habverővel jól összedolgozzuk, egy másik tálba kerül a liszt, a reszelt parmezán, só és szódabikarbóna. Szárazak és nedvesek most találkoznak, jól elkeverjük az egészet. Egy kerek szilikonformába öntöm a tésztát, ott egyenletesen elegyengetem. A tetejét meglocsolom egy kis olívaolajjal, majd jöhet a díszítés, a kockára vágott hagyma, olívabogyók, zöldfűszerek, ezeket jól belenyomkodom a tésztába. Az egész mehet a sütőbe, ami 190-200 fokra már elő van melegítve, itt kb. 20 perc alatt szépen megsül. Salátával, sonkával, szalonnával vagy csak magában fogyasztható.
Hozzászólások