Paleo lepénykenyér

Szeretem a mediterrán ízeket, ezért szívesen böngészem az ilyen típusú oldalakat. Az egyiken ráleltem erre a csodás pizzaszerű lepényre. Pillanatokon belül elfogyott:)

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 ek. kókusztej
  • 4 dkg kókuszliszt
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • reszelt parmezán
  • maréknyi kockázott vörös- és/vagy lilahagyma
  • maréknyi felkarikázott olivabogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 tk olívaolaj
  • friss fűszerek (kakukkfű, rozmaring, oregánó, bazsalikom)

Elkészítés:

A klasszikus kezdés, folyékony hozzávalók egyik tálba, szárazak egy másikba. Tehát a tojásokat a zúzott fokhagymával, kókusztejjel habverővel jól összedolgozzuk, egy másik tálba kerül a liszt, a reszelt parmezán, só és szódabikarbóna. Szárazak és nedvesek most találkoznak, jól elkeverjük az egészet. Egy kerek szilikonformába öntöm a tésztát, ott egyenletesen elegyengetem. A tetejét meglocsolom egy kis olívaolajjal, majd jöhet a díszítés, a kockára vágott hagyma, olívabogyók, zöldfűszerek, ezeket jól belenyomkodom a tésztába. Az egész mehet a sütőbe, ami 190-200 fokra már elő van melegítve, itt kb. 20 perc alatt szépen megsül. Salátával, sonkával, szalonnával vagy csak magában fogyasztható.

Tags: No tags

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.