Általában a reggelt egy rántottával szoktam kezdeni. Be kell vallanom azonban töredelmesen, hogy kissé unom már… Nincs bajom a tojással, sokféleképpen el lehet k
észíteni, de mégiscsak szeretnék kicsit változatosabban enni, ezért újabb variációk után néztem. A nézelődés közben találtam rá erre a gyöngyszemre a neten. Nekiláttam, és bátran mondhatom, hogy várakozásaimon bőven felül teljesített ez az étel!
Hozzávalók:
Lepényhez:
- 12 g tápióka keményítő
- 16 g mandulaliszt
- 5 g szezámliszt
- himalaya só ízlés szerint
- 1 tojás
- 80 ml kókusztej
- kókuszzsír a sütéshez
Töltelékhez:
- dijoni mustár
- füstölt lazac szeletek
- reszelt parmezán
Elkészítés:
Először a száraz hozzávalókat mértem ki egy kisebb műanyag tálba. A tojást kissé felvertem, majd a száraz összetevőkhöz tettem, szépen elkavargattam csomómentesre, ahogy a palacsintát szokás, majd jöhet a nyakába a kókusztej is. A masszát simára kevertem. Serpenyőben, palacsintasütőben kókuszzsírt hevítettem, és beleöntöttem a masszát. Mindkét oldalát 1-2 perc alatt megsütöttem, majd tányérra tettem a kész lepényt.
A lepényemre dijoni mustárt kentem, ezután füstölt lazac szeleteket fektettem rá, egyik felét ráhajtottam, végül megszórtam parmezánnal.
Mennyei reggeli kerekedett!
Hozzászólások