Reggeli bomba paleo módra

Általában a reggelt egy rántottával szoktam kezdeni. Be kell vallanom azonban töredelmesen, hogy kissé unom már… Nincs bajom a tojással, sokféleképpen el lehet k

észíteni, de mégiscsak szeretnék kicsit változatosabban enni, ezért újabb variációk után néztem. A nézelődés közben találtam rá erre a gyöngyszemre a neten. Nekiláttam, és bátran mondhatom, hogy várakozásaimon bőven felül teljesített ez az étel!

Hozzávalók:

Lepényhez:

  • 12 g tápióka keményítő
  • 16 g mandulaliszt
  • 5 g szezámliszt
  • himalaya só ízlés szerint
  • 1 tojás
  • 80 ml kókusztej
  • kókuszzsír a sütéshez

Töltelékhez:

  • dijoni mustár
  • füstölt lazac szeletek
  • reszelt parmezán

Elkészítés:

Először a száraz hozzávalókat mértem ki egy kisebb műanyag tálba. A tojást kissé felvertem, majd a száraz összetevőkhöz tettem, szépen elkavargattam csomómentesre, ahogy a palacsintát szokás, majd jöhet a nyakába a kókusztej is. A masszát simára kevertem. Serpenyőben, palacsintasütőben kókuszzsírt hevítettem, és beleöntöttem a masszát. Mindkét oldalát 1-2 perc alatt megsütöttem, majd tányérra tettem a kész lepényt.

A lepényemre dijoni mustárt kentem, ezután füstölt lazac szeleteket fektettem rá, egyik felét ráhajtottam, végül megszórtam parmezánnal.

Mennyei reggeli kerekedett!

Tags: No tags

Hozzászólások

Az email cím nem lesz látható. A kötelező mezők *-gal vannak jelölve.